Typ gry: steam
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 155 Skąd: Aberdeen
Wysłany: 2012-01-21, 14:01 Rekrutacja
ok, wpadłem na pomysł chwile temu jak gadałem z Dask.
Co wy na to by zastąpili wszystkie pod-działy "Rekrutacja" (z każdego działu serwerów)
i zastąpieniem je 1 głównym działem "Rekrutacja - Serwery"/"Rekrutacja"
w tym jednym głównym dziale, ludzie by składali swoje podania na adminów, w tym jednym dziale znalazł by się wszystkie podania ze wszystkich serwerów.
Brzmi debilnie oraz jak bałagan ale takim nie jest.
każda akcja powoduje reakcje, każda zmiana będzie miała swoje pozytywy i negatywy.
w tym wypadku pozytywów będzie zauważalnie więcej niż negatywów.
Pozytywy (Główne Pozytywy) Każdy Gracz/Moderator/H@ będzie mógł zobaczyć podania wszystkich graczy na wszystkie serwery - jeśli jakiś gracz narobił se negatywnej reputacji z powodu złego zachowania, wulgaryzmu czy niestosownych banów i po jakimś czasie złożył podanie o admina na innym serwie, bez wiedzy H@ o tym co on nabroił, złą osoba mogła/może dostać admina.
tworząc jeden dział z rekrutacją każdy gracz będzie mógł podać swoją opinie o kandydacie na admina, co daje więcej informacji dla H@ przy decydowaniu czy ten kandydat się nadaje czy nie.
Mniejszy spam oraz szybsza reakcja na niestosowne podania (Brak wzoru i tym podobne) - skoro wszystkie podania są w 1 dziale jest szybsza reakcja moderatora na tymczasowe czy natychmiastowe zamknięcie tematu z stosownym powodem.
Zaniknie problem z pomyłkami pisania rekrutacji w złym dziale - o tym możecie przeczytać gdzieś w "rozwiązaniu na ten problem"(głębiej w temacie)
Negatywy (Główne Negatywy)
początkowe zakłopotanie graczy i adminów- każdy będzie musiał się przystosować do nowego systemu więc oczywiste jest to że ka początku każdy nie będzie wiedział o co chodzi czy jak porządnie złożyć podanie, ale wystarczy tydzień by gracze przystosowali się do nowego systemu rekrutacji by wszystko wróciło do normy.
Nadmierny spam - nie ważne czy przed czy po zmianie, zawsze znajdą się idioci którzy nic nie wiedzą o danej osobie a piszą swoją opinie. Moim zdaniem trzeba było by na to zaostrzyć regulamin i zacząć karać ostrzeżeniami, to powinno rozwiązać problem.
oczywiście pozytywów oraz negatywów jest więcej ale cała reszta to małe drobnostki z którymi i tak się napotykamy.
Zawsze zaistnieją problemu które Dask mi wymienił, ale je rozwiązanie to żaden kłopot.
Skąd kto ma wiedzieć kto pisze podanie na który serwer ?
Wystarczy wprowadzić poprawkę do wzoru podania.
Na samym początku tematu będzie obowiązkowe napisać skrót serwera dla którego pisze się podanie Np. [TP] [FFA] [JB] [DR]... po czym piszemy twój nick pod którym grasz na danym serwerze.
Są gracze którzy grają na więcej niż jednym serwie.
od Administracji zależało by czy gracz może złożyć 3 podania na 3 różne serwery lub max 1 podanie na upływ 2 tygodni.
Na niektórych serwerach jest Rekrutacja off, wiec w przypadku jednego działu nie da się tego pogodzić.
Da się, wystarczy zrobić główny temat lub dopisać do wzoru jakie serwery mają rekrutacje ON a jakie off.
Przykład
4Fun - Rekrutacja OFF FFA - Rekrutacja ON JB - Rekrutacja ON DR - Rekrutacja OFF
i do tego dopisać że w razie pisania podania jak rekrutacja serwera będzie off, grozi co warn oraz zamknięcie podania.
Temat był by aktywowany co kilka dni w razie gdy by jakiś serwer zmienił status.
A co jeśli ktoś pisze podanie na serwer CS-Source ?
Wystarczy do nazwy serwera dopisać [s FFA] [s GG+DN]
podkreślę Każda akcja powoduje reakcje
każda zmiana ma swoje pozytywy oraz negatywy więc oczywiste jest to że każdy ma inną opinię na ten temat ale zaufajcie mi, to usprawni całe forum.
jeśli mieliście cierpliwość by przeczytać do tego miejsca to gratulacje :). piszcie co o tym myślicie, pytajcie, komentujcie oraz oceniajcie :).
Gram na: 4FUN Pomógł: 80 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Wrz 2010 Posty: 2089 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-01-21, 16:26
Black Joker napisał/a:
Na niektórych serwerach jest Rekrutacja off, wiec w przypadku jednego działu nie da się tego pogodzić.
Da się, wystarczy zrobić główny temat lub dopisać do wzoru jakie serwery mają rekrutacje ON a jakie off.
Przykład
4Fun - Rekrutacja OFF
FFA - Rekrutacja ON
JB - Rekrutacja ON
DR - Rekrutacja OFF
i do tego dopisać że w razie pisania podania jak rekrutacja serwera będzie off, grozi co warn oraz zamknięcie podania.
Temat był by aktywowany co kilka dni w razie gdy by jakiś serwer zmienił status.
No i tutaj jest moja największa obawa. Ludzie, którzy nie zawsze ogarniają temat zasypią nas masą podań na serwerach gdzie rekrutacja jest zamknięta. Jeżeli ktoś interesuje się danym serwerem i zna gracza to wypowie się w podaniu, bo ogląda forum danego serwera (nadmierny spam się zrobi akurat po takiej zmianie, bo każdy będzie wypowiadać się w podaniu nawet jak nie będzie znał kandydata bądź nie będzie miał nic znaczącego do powiedzenia.) Jak dla mnie zmiany nie są potrzebne :)
Gram na: 4FUN Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 306 Skąd: Cms
Wysłany: 2012-01-21, 16:54
Myślę, że obecne rozwiązanie jest bardzo dobre i nie potrzeba go zmieniać..
Jeżeli ktoś gra na kilku serwerach to zazwyczaj sprawdza dział każdego z nich.
W dodatku myślę, że ludziom nie będzie chciało się czytać wszystkich postów rekrutacji, więc i tak jak i tak będą wchodzić, na te które ich interesują, co przysporzy im dodatkowych problemów ze znalezieniem takich.
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 155 Skąd: Aberdeen
Wysłany: 2012-01-21, 18:52
RzeznikAkaMiHaU, tak wiem ale dlatego moim zdaniem powinno się zaostrzyć zasady oraz kary, wtedy nie każdy będzie chciał ryzykować banem.
zresztą i tak istnieją osoby które piszą zbędne posty w podaniach o adminów więc nigdy nie pozbędziemy się tego problemu. Zawsze znajdą się barany co robią co w ich mocy by zdobyć dodatkowego posta.
poza tym nie każdy post który nie opisuje zachowania gracza na serwie musi być uważany jako post, zawsze znajdą się ludzie którzy puszczą jakąś plotkę, dodadzą małą informacje czy napiszą co kiedyś tan gracz robił na serwie
Dawidx, nie mówią że obecny system rekrutacji jest zły, po prosty myślę że można było by go ulepszyć
Gram na: 4FUN Pomógł: 80 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Wrz 2010 Posty: 2089 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-01-21, 19:23
Cytat:
RzeznikAkaMiHaU, tak wiem ale dlatego moim zdaniem powinno się zaostrzyć zasady oraz kary, wtedy nie każdy będzie chciał ryzykować banem.
Ja myślałem, że w założeniu rozwijającej się sieci jest powiększanie swojego grona i zachęcania go do częstszego przeglądania forum, a nie pozbywania się ich poprzez banowanie. Po tym zdaniu jedynie utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że ta zmiana jest nie dość, że zbędna to jeszcze śmieszna. Tyle ode mnie.
Wysłany: 2012-01-22, 23:31
Cytat:
Po co zmieniać coś co działa? Dla mnie to nonsens
a po co ludzie produkują nowsze telefony ??.. by się rozwijać, twoje pytanie brzmi jak nonsens..
nie zrozumcie mnie źle, pisze te propozycje bo uważam że lepiej ruszyć do przodu niż stać w miejscu ^^..
a bez propozycji nic nie zdziałam.
nie ma takiego czegoś jak debilny czy żałosny pomysł, dopóki to pomysł by pomógł ^^..
widzę że nikt więcej nie chce se nabić posta
chyba można zamknąć temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum