Typ gry: ns
Gram na: FFA
Wysłany: 2012-02-19, 14:04
rats nigdy nie lubilem reszte mozna sprobowac ja jestem za nowymi mapamy choc z drugiej strony sa takie mapy jak mirage forge czy legato ktore ssa grane bardzo rzadko bo gracze ich nie wybieraja tak samo moze byc z tymi mapami
A wiec szybka odpowiedź. Czemu TTJ jesteś zamknięty na propozycje nowych map ?
Ratsy są fajne dla awp, i jak jest dobry resp to mozna ladnie pokarać obie strony :)
Italy2 jest całkiem inna od tych co są na serwerze, (a sa 3 italy, italy remake i de_italy) wiec jedna mozna bez problemu usunac
Rotterdam jest ciekawa mapa podobna troche do traina, sa pociagi jakies budynki pietra wiec moze byc ciekawie
widze ze poki co najbardziej podoba sie mapa de_austria. sciagnijcie sobie ja jest dosyc duza, troche skomplikowana wiec moze to byc dobry wybor :)
Można wrzucić na próbę jakaś mapkę nowa i jak się przyjmie to zostawić :P A co do mapy italy to najlepiej te wariacje wywalić i zastąpić je standardowym cs_italy.
Typ gry: steam
Wysłany: 2012-02-19, 17:07
zadna do mnie nie przemawia :P
_________________ Najgorszy rodzaj faceta, cwaniak, bezczelnie pewny siebie kłamca, wykorzystujący laski bez skrupułów i poczucia winy. Musi byc przystojny, ma gadkę i bajer. Perfidny oszust. Gdy ów typ pojawia się w pobliżu, mówimy że "jest gnoj!! ".
Gram na: FFA Pomógł: 5 razy Wiek: 28 Dołączył: 17 Paź 2010 Posty: 1543 Skąd: Aberdeen UK
Wysłany: 2012-02-19, 19:17
hopka temat wielu nowych map juz byl obgadywany tutaj niejednokrotnie, nie raz dodawalismy mape tylko po to, zeby ja usunac bo nikt jej nie gral, dalismy irak bo kazdy na serwerze sie darl o irak, a teraz co? prawie w ogole nie jest grany.
a czy komuś to przeszkadza, że na serwerze jest np 5 map które są rzadko grane ? Czy macie jakieś straty z tego powodu? na moje powinno być kilka map nie znanych po to żeby wieczorkiem ktoś nominował i może jakimś cudem uda się wybrać taka mapę. Co do iraku to jest grany kilka razy w tygodniu, i myślę że nic się nie stanie jak np. de_amsterdam bedzie grany tak samo często, może z czasem się przyjmie :)
Gram na: FFA Pomógł: 5 razy Wiek: 28 Dołączył: 17 Paź 2010 Posty: 1543 Skąd: Aberdeen UK
Wysłany: 2012-02-21, 12:06
hopka napisał/a:
po to żeby wieczorkiem ktoś nominował i może jakimś cudem uda się wybrać taka mapę.
mhm, tylko ze jak taka mapke nominuje ktos wieczorem (wczesnym czy poznym) i zostanie wybrana serwer zaczyna swiecic pustkami, dlatego tak czesto grane sa wieczorami i noca standardy. (skad wiem? z doswiadczenia)
w ciagu dnia tez sytuacja diametralnie nie zmienia sie, ludzie widza mape, ktora nie jest popularna, nie znaja, nie lubia (gdyby lubili byla by popularna) i ida gdzies indziej pograc.
hopka napisał/a:
Co do iraku to jest grany kilka razy w tygodniu, i myślę że nic się nie stanie jak np. de_amsterdam bedzie grany tak samo często, może z czasem się przyjmie :)
szukamy map, ktore beda grane kilka razy dziennie, a nie raz czy dwa w tygodniu (wyjatkiem tutaj sa aim mapy i awp_india, ktore grane sa tylko wczesnie rano / pozno w nocy gdy jest malo osob na serwerze)
Ostatnio zmieniony przez TTJ 2012-02-21, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
szukamy map, ktore beda grane kilka razy dziennie, a nie raz czy dwa w tygodniu (wyjatkiem tutaj sa aim mapy i awp_india, ktore grane sa tylko wczesnie rano / pozno w nocy gdy jest malo osob na serwerze)
no to powodzenia przy szukaniu map które będą grane kilka razy dziennie
mam propozycje
wgrajcie pare map na serwer, i zmieńcie te gówno co blokuje nominowanie map które były grane poprzednio z 8 na 12 i czy chcecie czy nie jakieś mapy będą grane codziennie.
nie chce się tutaj kłócić ale na prawdę przy takim rozumowaniu to jak mina 2 lata to dalej będą grane te mapy które są wgrane bo nie dajecie szans na sprawdzenie innych.
ps co do indii i aim_map to jak gram na tym serwerze od 2 lat to NIGDY, ALE TO NIGDY NIE WIDZIAŁEM żeby nawet była nominowana, a grałem o różnych porach.
ps2 czemu eldorado na które jest popyt może nominować tylko admin ?
Wysłany: 2012-02-21, 12:33
hopka napisał/a:
będą grane te mapy które są wgrane bo nie dajecie szans na sprawdzenie innych.
dalismy szanse nie raz, nie dwa.
jak juz pisalem w dziale dla adminow do popa, o jego dennym sunny (ktore bylo i zniknelo bo nikt nie gral), wielu, bardzo wielu graczy lubi standardy, gdyby tak nie bylo to by ich nie grali, kiedys grywalem na sieci (jeszcze nim powstal umrzyj, lata temu) i mapy tam byly tylko standardy a na serwer wbic nie szlo, bo byl tak oblegany. natomiast serwery z mapami innymi swiecily pustkami.
hopka napisał/a:
ps co do indii i aim_map to jak gram na tym serwerze od 2 lat to NIGDY, ALE TO NIGDY NIE WIDZIAŁEM żeby nawet była nominowana, a grałem o różnych porach.
czytaj ze zrozumieniem. poza tym widocznie nie grasz o roznych porach bo czesto po polnocy jak jest mniej osob na serwerze, admini (tylko admini moga) daja do nominacji mapy typu aim / awp.
hopka napisał/a:
ps2 czemu eldorado na które jest popyt może nominować tylko admin ?
bo ludziom odbilo i nie ruszali sie z respow / spamowali he, mapa westopodobna i po dyskusji zostala podjeta decyzja, aby mapa westwood zostala, eldorado tylko moze admin nominowac.
hopka napisał/a:
takim rozumowaniu to jak mina 2 lata to dalej będą grane te mapy które są wgrane
nie widze w tym nic zlego, jesli serwer nadal bedzie zapelniany przez graczy jak w tej chwili
Ostatnio zmieniony przez TTJ 2012-02-21, 12:35, w całości zmieniany 4 razy
no to możesz mi wytłumaczyć dlaczego wombo albo dust mogę nominować, a eldorado nie ? to jest taka sama sytuacja przecież, kampienie na respie na 12 rund może 2 uda się ugrać przez terorystów jak przeniesie tam kilku dobrych graczy.
Wiek: 19 Dołączył: 05 Gru 2011 Posty: 22 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2012-02-22, 23:57
Ogólnie jakieś nowe mapy by się przydały bo jest ciągle grane to samo, kilka map wyrzucic kilka dodać, zrobić nowy temat każdy da po 1/2 mapie i zrobi się z nich ankietę, wiadomo każdemu z mapami nie przypasujemy a przy takim podejściu będzie większość.
Gram na: CTF Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 417 Skąd: Świebodzin
Wysłany: 2012-02-24, 00:13
Niestety TTJ ma rację. Większość ludzi lubi grać standardy. Tak jest, było i będzie. Na CTF jest to samo. Są nowe mapki, ale trzeba namawiać, żeby ktoś je wybrał, a jak już są wybrane serwer pustoszeje.
Mimo wszystko TTJ według mnie trzeba próbować, może któraś się spodoba i będzie często grana. Ja czasami jak widzę dust to chce mi się zwymiotować i mam zawroty głowy :D
wombo sie przyjela? hahaha chyba do adminow ktorzy spier*** do ct...wombo jest dla graczy ktorzy kochaja rasze, ale jak tu grac jak na 15 osob w tt jest 10 lam ktorzy siedza i kampia...to samo z dust! I jak tu sie nie denerwowac.
jeszcze mialbym sprawe zeby dodac do ankiety mape de_dustall mape byla grana na FFA pare lat temu...dla mnie najlepsza mapa na 1.6..
ja za to chamstwa nie bede tolerowal i za twoja piekna wypowiedz dostajesz kolejne +1
Ostatnio zmieniony przez TTJ 2012-02-26, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Typ gry: steam Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 1671 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-02-26, 17:17
pierw to ogarnij bajere bo szybko ci sie pasek zapelni. wombo jest mapą która jest bardzo często grana... wniosek chyba więc jest jeden, mapa się podoba. dla jednej osoby nikt nie będzie usuwać map.
dustall był ale z tą mapą jest wiele problemów, choćby to że strasznie lagowała stąd była podjęta decyzja o usunięciu jej
Wiek: 24 Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 14 Skąd: Skontowni :D
Wysłany: 2012-02-26, 23:43
A nie lepiej zrobic tak zeby mape mozna nominowac np co 20-25 map a nie jak jest teraz co 12 o ile dobrze pamietam?? Na dodatek niech wyskakuje komunikat jakie sa nowe albo rzadko grane mapy. Moze wtedy ludzie zaczna grac w cos nowego a nie ciagle standardowe mapki. Poznym wieczorem zawsze sa admini na serwerze wiec moga mape zmienic gdyby ludzie uciekali i nie bylo z kim grac.
Wysłany: 2012-02-26, 23:50
nie nie, co 12 map = co 240 minut = co 4 godziny, to jest dosc, niewielu graczy siedzi na serwerze w jednym ciagu ponad 4 godziny, tak jak jest nie jest zle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum