H@] (ILoveMusic) weszedl dzis jakies 10 min temu na serwer. Prosimy go zeby zmienil mapke to ta mapka jest zamala i ponad polowe osub zabija na respie i sie nie da ruszyc, mimo to H@ nic nie powiedzial nic nie zrobi i sobie menda poszla gdzies indziej (z@jebis** H@ Well done) wszyscy sie wsciekamu bo sie grac nie da a admin to ma w dupie. gadalismy na serwie (nie podaje imion) i slyszalem za H@ nawet nie interesuje sie DR tzn ze go nie interesuje ze jest zamalo admonow i to ze ich praktycznie nie ma na serweze !!! Prosze zeby sie z tym cos stalo bo tu sie nie da grac, nie bede chamski ale odkad Kr3jZol odszedl to ten serwer jest co raz gorszy!Pati jeszcze ogarniala wiem gralem jak ona miala kadencje! Wiem wiem ja tez dlugo nie gralem na serwerze (jakies 2 miechy) ale ja utrzymuje znajomsc z niekturymi ludzmi z serwera i wiem ci sie tam dzieje i co jakis czas sobie popacze kto dostal bana itp;p wiesz postarajcie sie to jakos naprawic ;) Pozdrawiam Smurf|aka|mr_tnctproo
Typ gry: steam
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 24 Lip 2011 Posty: 113 Skąd: Radom
Wysłany: 2012-02-19, 21:47
Może zacznę od Twoich błędów ale może wynika to, że jesteś w Anglii, więc trochę Cię to usprawiedliwia, ale tak na przyszłość to poćwicz troszkę polską ortografię ;)
A co do adminów DR to niestety, ale taka prawda ostatnio wgl ich nie ma...
Od pewnego czasu jak gram ( a sporo jestem na DR ) to może Music wejdzie na chwile w ciągu dnia ( ale zawsze jak trzeba dać bana to do niego pisze i go daje, ale jednak nie zastępuje to gry ) pati i infi. Kazdy wejdzie na chwilkę i zaraz wychodzi. Wiem, że każdy ma swoje życie, no ale raczej nawet na tą godzinę czy pół to powinien wejść, Jakby tak każdy wszedł to praktycznie cały dzień byłby jakiś admin...
A co do tej sytuacji z H@ to rzeczywiście Music wszedł na serwa, gdyż na mapie był za mały resp, posiedział 5minut i nie zmienił mapy ( może problemy z internetem, bo później stał się OFF ).
Takie moje zdanie po prostu powinno być tak, że jak ktoś już ma admina to powinniście wymagać od niego przynajmniej 30min gry codziennie na serwie albo kilka godzin tygodniowo.
Zdecydowanie za mało jest adminów a graczy co raz więcej...
Myślę, że wszystko napisałem.
Pozdrawiam -.^
_________________ "Przeważnie, zachowuję się poważnie
Przeważnie, nikogo nie drażnię
Przeważnie, słucham rad uważnie
Przeważnie, nie czuję się odważnie
Przeważnie, widać to po mnie wyraźnie" [RaHiM]
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 666 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-02-19, 21:55
Cytat:
Mnie nie było od czwartku do dziś bo byłem z familią :P Ale jak jestem w domu to gram na DR:)
Ciebie to jestem w stanie zrozumieć, bo masz też inny serwer na głowie. Z resztą i tak przynajmniej wchodzisz na niego czasem.
Co do tematu zgadzam się z moimi poprzednikami. Sam rozmawiałem z Musiciem, ale jak on to powiedział był zbyt zajęty i powinienem napisać na forum z czym mam problem. Jak widać Smurf mnie wyręczył. Grałem w weekend kilka godzin i niestety, ale to było przynajmniej 2x więcej niż wszyscy admini razem wzięci (przynajmniej w tym czasie). Jeśli nie mają czasu na grę to jestem w stanie to zrozumieć, bo każdy ma swoje życie. Ale tak jak powiedział kiss chociaż te 30 minut mogliby znaleźć. Jeśli nie są w stanie to dajcie admina komuś kto gra ostatnio bardzo często na serwerze. Wielu jest takich ludzi, którzy chociaż będą obecni, bo sama obecność admina sprawia, że ludzie starają się zachowywać. Zróbcie coś, bo ktoś musi pilnować porządku na serwerze.
Z góry dziękuję za inicjatywę.
Widzę powtarza się sytuacja z crooco co nie Kr3jZoL?
Ludzie zejdźcie z Musica, chłopak robi co do niego należy, dba o silnik serwera, interesuję się tym co się tam dzieję. Admin czy h@ to nie tylko siedzenie na serwerze, przecież np. Jak jest ktoś Online, można napisać i ten ktoś wejdzie? Trudne? Nie, a zajmie wam to góra 1 minute. Ale po co? Ale macie racje, od tego jest forum żeby się wypłakać. Jak dla mnie za dużo wymagacie od tych ludzi.
Gram na: COD Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 336 Skąd: Polanica-Zdrój
Wysłany: 2012-02-19, 22:38
no tak ale jak ktoś wspominał nie każdy ma czas ... jak ktoś nie ma czasu bo potrzebuje coś zrobić to nie siedzi tylko na kompie ja tez przychodzę do domu i włączam steama i wiszę z tego bo nie mam czasu nawet siedzieć przy kompie, nawet ugotować głupi obiad dla jednego może się wydawać co to jest 15 min roboty ? co 15 min roboty chyba na zjedzeni bo komuś mama ugotuje, ja sam mam dużo rzeczy w do roboty bo pracowałem od 8 do 19 i mówiłem h@ że mnie nie będzie, ale nie jestem stad po prostu irytują mnie wasze wypowiedzi.
Zejdźcie z tych ludzi ja was proszę admini zobaczcie mają 16 - 18 + wiec jak się mówi że ma się czas dla serwera to nie zawsze bo nie jest tak w życiu że komputer i nic więcej inni spędzają czas na dworze. po krótce i podsumowując obiad gotuje się 2 h minimum zależy co i nie ma się dostępu do kompa i inne sprawy życiowe też wchodzą w gre
oberek, ok zgodze sie z toba masz racje, HeadShot, widzielm ten Amerikanin czy jakos tak my co zlozyz podanie nie bo cos tam, gralem z nim ogarnie spoko kolo ale nie bo ma "zamalo przegrane" ok nie ma sprawy, czemu nie chcecie krejzola spowrotem SAM WIESZ ze on ogarnia i tak jak mowisz wczesniej on jest czasami 2x wiecej na serwie niz admini spox ok , ale jak zrobil podanie to nie bo juz mialen, nie bo ty sam odeszles, nie bo to, nie bo kur*@ siamto owamto ale coz ja kiedys zrobilem 2 podanie, to pierwsz nie bo za mlody (spox wiem) i bo by sie zemnie wysmiewali wiem oco krejzolowi chodzilo, drugie no bo akurat dostalem ub z perma (moja pierwsza powazna sprawa) i bo wiek ale takto bylo spox wracajac do oberka, spox tez tak czasami mam moze nie tyle co gotoje ale sprzatam lub pomagam w domu spox total respect np pracujesz dlugo ale z tego co wiem to ty tu chyba nie masz adma spox ale mi i nie tylko mi chodzi o Aktwynych adminow, gadalem z pati napisala ze jak cos nie tak to napisac to, to zalatwi i wlasnie w tym krwi cala zecz wejdzie na 5min spox nie ma sprawy wszystcy spoku wyjdzie i boom i co sie stalo wszystcy posobie jadom, spox tez tak casami robie ale jak nie moge wytrzymac to juz wychodze ide se na fb lub yt lub nawet przed dam na siwerze powietre ale kk juz nie bede nak napierniczal
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 666 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-02-19, 23:05
Czyli innymi słowy admini są od tego, żeby nie wchodzić na serwer. Skoro nie mają czasu to dlaczego nie dać admina tym co mają czas. Bo rozumiem, że to są ludzie i mają swoje życie co podkreślam po raz drugi. Natomiast nie rozumiem dlaczego nie mają czasu zagrać chociaż jednej całej mapy dziennie, która trwa zaledwie 20 minut. Mi wystarczy tylko jeden admin, który spełni ten warunek, ale żadnego takiego przez cały weekend nie było. Za to widziałem mnóstwo graczy, którzy mieli przegrane przynajmniej 2h. Mógłbym wymienić po nickach, ale tego jest dużo. I wielu adminów do tego gra na innych serwerach, (większość ma admina tylko na DR) a na DR czasu nie mają, więc sorry, ale mam prawo się czepiać.
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 06 Mar 2011 Posty: 131 Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2012-02-19, 23:07
Fakt przyznaję się ostatnio nie miałem za dużo czasu żeby bywać na serwie ale ogarniałem sprawy systemowe na kompie swoim. Ale od następnego tygodnia będę z powrotem na serwie w tych godzinach co zwykle.
Pozdrawiam, goro11112
_________________ "Kobiety z natury są aniołami, lecz kiedy połamie się im skrzydła, przychodzi im latać na miotle."
Typ gry: steam Pomógł: 18 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 1480 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-02-19, 23:29
Problem z DR jest taki, że ciężko równocześnie zaspokoić aspiracje graczy i adminów. Admini wypowiadają się negatywnie w tematach osób zupełnie nowych - co jest zrozumiałe, bo nie chcą niesprawdzonych osób w ekipie - i jednocześnie nie popierają kandydatur osób znanych, szantażując H@ rezygnacją ze stanowiska, jeśli podejmie decyzję inną, niż sobie wydumali...Stąd stan rzeczy jaki jest.
Music jak na razie godzi te dwie strefy wpływów i walczy o przetrwanie serwera. Moim zdaniem wywiązuje się ze swoich obowiązków dobrze. Przyjdzie jednak czas, kiedy polubowne metody rozwiązywania sporów spalą na panewce. Zatem jeśli towarzystwo wzajemnej adoracji nie zluzuje swoich wygórowanych wymagań (pati) i admini nie przestaną odchodzić i wracać 2 razy w miesiącu (goro), to wspólnymi siłami doprowadzicie do upadku serwera, którego nie uratują nawet dobre chęci Musica...
Traktujcie to, jako ostateczne wezwanie do zebrania dupy w troki i zastąpienia fochów czynami...albo znajdziemy ekipę ludzi, którym zależy, albo...
_________________ Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania.
— François-Marie Arouet de Voltaire (Wolter)
Ostatnio zmieniony przez man!o 2012-02-19, 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Gram na: DR Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 06 Mar 2011 Posty: 131 Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2012-02-19, 23:46
man!o, Zrobiłem tą głupotę odejście po Pati ale Music dał mi szansę i jej nie zmarnuję. Jest mnóstwo graczy na dr którzy grają systematycznie, znają zasady dr i kulturę zachowują ale nie wiedzieć czemu podań nie składają. Tak więc na razie trzeba radzić sobie siłami jakie mamy fakt nie jest ich dużo ale każdy gra ile może. Postaram się zasugerować kilku stałym graczom żeby przemyśleli kwestię pomocy przy funkcjonowaniu serwera i myślę że wspólnymi siłami na nowo zrobimy z DR serwer taki jak "za dawnych czasów"
_________________ "Kobiety z natury są aniołami, lecz kiedy połamie się im skrzydła, przychodzi im latać na miotle."
mówicie że nie wchodzi na serwer a ja tak samo miałem, było tyle roboty z silnikiem, wadliwymi pluginami, wgrywaniem map, dodawaniem spawnów, zajmowaniem się forum, itd że brakowało czasu na grę albo po prostu się nie chciało po kilku godzinach siedzenia na necie i szukania modelów, pierdół, pluginów bo coś nie działa ...
zejdźcie z niego bo jakoś serwer się trzyma, nie ma na forum praktycznie żadnych skarg że coś nie działa albo że serwer crashuje, a to przy dr często się zdarza
zaraz będzie tak jak ze mną że się po prostu za przeproszeniem ***** i rzuci tą posadę
doceńcie co robi do serwera a potem zajmujcie się narzekaniem, a jak nawet tego nie umiecie to się wypchajcie i idźcie w tibie grać
Wysłany: 2012-02-20, 00:53
crocco, ten kto ma docenić jego pracę ten docenia kto nie rozumie co robi dla serwera nigdy nie zrozumie. Jak dla mnie h@ jest po to żeby dbać o silnik serwera a do "walki" z graczami którzy nie przestrzegają regulaminu ma grupkę adminów. Music zajmuje się serwerem na tyle że nie można mieć do niego zastrzeżeń jeśli będzie miał czas na grę na pewno będzie wchodził. Na razie pracuje nad wgrywaniem mapek i pluginów. I za to powinniśmy być mu wdzięczni a nie mówić mu że "h@ nie ogarnia"
Typ gry: ns
Gram na: 4FUN Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 30 Sty 2011 Posty: 218 Skąd: Legnica
Wysłany: 2012-02-20, 01:04
crocco napisał/a:
doceńcie co robi do serwera a potem zajmujcie się narzekaniem, a jak nawet tego nie umiecie to się wypchajcie i idźcie w tibie grać
Haha Crocco Tibia chyba byłaby najlepszym wyjściem dla niektórych, ale....
Dokładnie, zacznijcie patrzeć z pozytywnych stron na @ czy H@, a nie tylko widzicie w nich złe rzeczy. Music zapewne stara się jak może, ale nie zawsze człowiek ma czas na wszystko. Zrozumcie, że niektórzy @ mają szkołę/pracę, w której naprawdę mają niezły zapiernicz i często siedzą przy książkach czy przy innych sprawach do późnych godzin nie mając nawet chwili dla siebie, lecz gdy są na serwerze to starają się jakoś ten porządek utrzymać i... chyba im to wychodzi. Na DR każdy umie tylko najeżdżać na drugiego, ale sami nic nie zrobicie w tym kierunku aby było lepiej. Widzisz jakiś problem? To zacznij wprowadzać jakieś zmiany i postaraj się o tego @. Gdy podań będzie dużo to na pewno znajdzie się parę osób, które będą się nadawać na tą posadę.
Dziękuję, a teraz idę spać, więc dobranoc. :)
_________________ Czy kiedyś powrócą jeszcze te szczęśliwe chwile, które kiedyś były codziennie? Czy szybciej przyjdzie kres mojego istnienia...?
Modlę się oby to drugie...
dokładnie, policzcie se ile zajmuje takie głupie znalezienie modeli, sprawdzenie i wrzucenie na serwer, potem dodajcie resztę obowiązków, czas szkoły, pracy i reszty życia, weźcie pod uwagę że nie każdy siedzi po 8 h na kompie to zrozumiecie o co chodzi
Typ gry: ns
Gram na: 4FUN Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 30 Sty 2011 Posty: 218 Skąd: Legnica
Wysłany: 2012-02-20, 01:43
Hmm, no moze cos do niektorych dojdzie, a mam taka nadzieje, bo co jakis nowy H@ to nowe problemy widza mimo tego, iz te osoby tak naprawde sie staraja w miare swoich mozliwosci. No ale coz... tak juz tutaj jest... do tej grupki moze dojdzie, a przyjda nowi i znow to samo bedzie :(
_________________ Czy kiedyś powrócą jeszcze te szczęśliwe chwile, które kiedyś były codziennie? Czy szybciej przyjdzie kres mojego istnienia...?
Modlę się oby to drugie...
Gram na: 4FUN Pomógł: 6 razy Wiek: 16 Dołączył: 10 Mar 2011 Posty: 906 Skąd: Gorzow Wlkp.
Wysłany: 2012-02-20, 08:57
Jeśli chodzi o wczorajszą akcję ze zmianą mapki to Bardzo Was Przepraszam ale net mi padł jak już wybierałem mapki do vota... Neta miałem dopiero godzinę później...
Mówicie, że brakuje @? Nikt nie broni wam też złożyć podania. Zrozumcie to, że nie każdy ma tyle czasu na grę co wy, a niektórych nie spotykacie bo np. gracie o różnych godzinach. Ja nikogo nie zmuszę by więcej grał na serwerze, bo się nie da.
Jeśli chodzi o mnie to w ten weekend grałem tak mało z powodu spraw osobistych i mam nadzieje, że to już się nie powtórzy.
Gram na: DR
Wysłany: 2012-02-20, 09:05
man!o napisał/a:
jeśli towarzystwo wzajemnej adoracji nie zluzuje swoich wygórowanych wymagań (pati)
w tym momencie to ja czegoś nie rozumiem, hmm ? Czy ja mam jakieś wymagania ? ( jeśli tak to po co się mnie słuchać ? on jest h@ a nie ja,więc uszanuję decyzję-to raz,a po drugie jeśli coś nie pasuje zawsze można napisać na pw..) Jeżeli chodzi o tamtą sprawę < mowa o ...> to music źle zrozumiał, no ale cóż zdarza się i spada na mnie. Fakt faktem wchodzę mało na DR bo wolę postrzelać,ale jeżeli ktoś mi zgłosi jakiś problem to wejdę na serwer zawsze i ogarnę. Powiedziałam już dla musica wcześniej,że jeśli nie będę wchodzić to na co mi te flagi na DR ? żeby potem skargi były,że admini nie wchodzą ? Chyba nie oto tu chodzi. Weszłam wtedy i zmieniłam im tą mapę bo był za mały resp.. To chyba wszystko z mojej strony.
** Albo jeszcze coś, tak jak ktoś już wyżej wspomniał `sami nie umiecie się zachować na serwie to i nikt grać nie chce, albo wchodzą jakieś dzieci. Mamy dawać wszystkim bany ? To wtedy nikt nie wejdzie i będzie satysfakcja pustego DR. ( to było wycięte z kontekstu)
Patrycja
_________________ `ej bi si di i ef dżi, ejcz aj dziej kiej elemenopiii.
Gram na: 4FUN Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 424 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-02-20, 12:50
Music daje radę...i stara się.....
A co do adminów że mało.. to tak jak napisał... każdy może złożyć podanie.
Wiadomo że nie każdy kto napisze dostanie admina ....ale niech składają podania..próbują.
Ja sam się nie raz tak zastanawiałem nad podaniem tutaj..lecz się waham jeszcze....
(Ale na mnie by narzekali) bo u mnie to by było krótko z tymi biciami rekordów na respie itd.
Panie mr_tnctproo
mr_tnctproo napisał/a:
i sobie menda poszla gdzies indziej (z@jebis** H@ Well done)
Może byś nie obrażał ?? i to jeszcze H@ ?
mr_tnctproo myślę że jak Krejzol złoży za jakiś czas podanie to myślę że będzie tym razem rozpatrzone pozytywnie.. bo wiesz.. nie może być tak że ktoś odwala szopkę..znika.. pojawia się i nagle chce wrócić jako admin. teraz niech pokaże że mu zależy itd. itd. a widzę go często na serwerze itd. itd. więc wszystko jest na dobrej drodze by ponownie został adminem i nawet ja będę za tym by dostał bo jak by nie było ..to ogarniał.
I już nie płakać tak tyle bo was zjedzą motyle .......
_________________ You'll Never Walk Alone...
Ostatnio zmieniony przez Vson 2012-02-20, 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-20, 17:57
Co do tego co powiedział Vson. Faktycznie się pospieszyłem z podaniem, bo przecież po 2 dniach nawet jakbym grał 48h nikt mi nie da admina, bo znowu bym odszedł i tylko wszystkich bym tym wkurzył. Po odrzuceniu mojego podania i po kilku słowach od pewnych osób doszedłem do pewnych wniosków i drugi raz tego samego błędu nie popełnię. Także za pewien czas znów spróbuję złożyć podanie, kiedy nadejdzie odpowiednia pora. Na razie jest na to jeszcze za wcześnie. Tak więc zachęcam innych by chociaż spróbowali złożyć podania, bo może im się akurat uda od razu za pierwszym razem. Każdy nowy admin to krok w przód dla serwera. Dlatego postarajmy się by ten serwer rozwijał się w dobrym kierunku :)
_________________ Jestem Kr3jZoL'em :)
Ostatnio zmieniony przez Kr3jZoL 2012-02-20, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
I już nie płakać tak tyle bo was zjedzą motyle .......
hehe fajna linijka :D Ale ok wracam do zeczy... Dobra zgadzam sie ponioslo mnie w ten temat macie racje Music pracuje w strone serwera (Music sorry bo niewiedzialem ze ci net padl :( ) ale teraz przeczytalem te komentaze i widze co ja tez nie ogarniam, H@ to tez czlowiem wiem, szukanie pluginow i mapke itp to dos trudna sporawa wiem bo sam szukalem dla siebie i innych adminow.
StrzelamEnterem napisał/a:
No ale coz... tak juz tutaj jest... do tej grupki moze dojdzie, a przyjda nowi i znow to samo bedzie :(
rozumiem i sie z toba zgadzam bo tak to juz jest w zyciu sami wiecie, wracam do sprawy H@ jak bys mogl (wiem ze troche zajmie ale mam plugin) to zrob VIP'a na serwerze wiem wiem troche to moze zpowolnic serwer i moga bys wieksze lagi ale coz, Music wiem ze jeste mlody i nie znam sie dobrze na amxx'ie ale jak bedziesz poczebawal jakies pomocy np. pluginow, mapek to ja moge pomoc ja znam pare stronem i znam pare H@ innych dr ktuzy mi mogo podac pare pluginow i mam jeszcze pare forum do tego wiec jak chcesz to na gg 37385969/skype tomek.pawelek97 i steam mr_tnctproo na gg mnie tak duzo nie ma ale na skype jest jak mam kompa wlaczonego :D Pozdrawiam i Przepraszam wszystkich za ten problem temat do zamkniecia
a i sorry za ortografie
@Zamkniej :D
_________________ Pozdrawiam Smurf|Gaming
Ostatnio zmieniony przez mr_tnctproo 2012-02-20, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Typ gry: steam Pomógł: 18 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 1480 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-02-20, 21:42
Cytat:
Faktycznie się pospieszyłem z podaniem, bo przecież po 2 dniach nawet jakbym grał 48h nikt mi nie da admina, bo znowu bym odszedł i tylko wszystkich bym tym wkurzył
No tak... 700 h przegranych na samym DR. Były H@ 2 serwerów. Admin 4fun. Organizator turnieju (pominięty zresztą w podziękowaniach, za co serdecznie przepraszam). Półtorej roku na forum, kolega i przyjaciel sieci...
Mało Krejzol, mało na admina...
_________________ Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania.
— François-Marie Arouet de Voltaire (Wolter)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum