Witam,
Mam na oku kilka fajny myszek, chciałbym abyście się podzielili opiniami na ich temat, może coś doradzicie, jak macie jakąś fajną mysz której tutaj nie zamieściłem to piszcie :P
Tylko nie wklejac mi tu myszek w cenie 300-... zł :> bo mnie nie stac na takową.
Typ gry: steam
Gram na: FFA Pomógł: 68 razy Wiek: 25 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 3492 Skąd: Piekło!
Wysłany: 2011-05-13, 17:08
każda z wyżej wymienionych modeli jest udana, ale faktycznie kinzu jakość/cena odpowiednia.
Osobiście nie trzynałem jej w ręku, ale za to grałem na razer i całkiem przyjemna w dotyku :P
Nie ma sensu zbytnio przepłacać, sprzęt tych firm jest godny uwagi, jedynie odradzam cokolwiek z A4tech - sprzęt dość szybko siada -- poza moją obecną myszką, która nie chce paść dlatego dalej ją używam, ale nigdy więcej sprzętu tej firmy!
Gram na: FFA Pomógł: 68 razy Wiek: 25 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 3492 Skąd: Piekło!
Wysłany: 2011-05-13, 17:15
teorii jest dużo, nawet czytałem że dość wysoki dpi strasznie przeszkadza w grze, i razery z 1800 obcinają do 800dpi, więc albo zakupić taką myszkę lub z regulacją - na pewno się przyda.
Tylko pytanie jak się ma do tego cena i praktyka.
chyba wezmę tą co maszin pokazał, skoro mówisz że dobra jest, ja nie jestem taki żeby od razu zajechac ją. A poza tym cena jak dla mnie dobra bo powyżej 100 żł to już trochę drogo :)
Teraz interesuje mnie którą z tych mysz mi polecicie
A4TECH XL-747H- ta od maszin wydaje mi się dziwnie kanciasta, ja lubie okrągłe :)
a okrągła jest tamta druga :)
Wiem, że macie mnie dosyc bo jestem wybredny ;][/center]
Gram na: 4FUN Pomógł: 80 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Wrz 2010 Posty: 2089 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2011-05-13, 19:14
Myszka z 400dpi? Żarty sobie robicie? To ta myszka ma być tylko i wyłącznie do cs? Przecież jak taką myszką chcesz obsługiwać komputer to jest to uciążliwe, a co dopiero gra w gry typu MMORPG lub inne do nich podobne. A4tech to mówiąc z ręką na sercu "szit marketowy" (sam już "odprawiłem w zaświaty" kilka tych modeli, które są tu wymieniane i są one wykonane z beznadziejnych podzespołów, bo myszka po jakichś zazwyczaj 3 miesiącach była do wyrzucenia).
Kup coś lepszego zamiast później żałować. Kinzu to chyba najlepszy wybór w tej cenie, bo prób DeathAddera to już inna cena.
Gram na: TP Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 06 Lut 2010 Posty: 389 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-05-13, 22:37
!kropka napisał/a:
Osobiście odradzam myszkę a4tech .. mam taka i tylko narzekam. A mianowicie cholernie jest niewygodna ..
Chodzi ci o tą myszke A4-Tech X-747H czarno-niebieska 3600dpi ??
Ja na tej myszce gram jakiś miesiąc i mi się naprawdę podoba
Cena wyniosła mnie ok 100zł gwarancja 2 lata (na allegro zapłacisz za nia do 80 zł z dostawa)
A po wakacjach mam zamiar kupić Mysz Razer DeathAdder Respawn 3500DPI
Opinie graczy którzy graja od 5 lat w cs mówią o tej myszce same dobre rzeczy :)
rzeźnik ona ma 3600 dpi i myślę że rok-dwa wytrzyma spokojnie, nie wiem co ty robisz z tymi myszkami, że wykańczasz je w tak krótkim czasie. Wezmę A4-Tech X-747H czarno-niebieska 3600dpi najbardziej ze względu na cena/funkcje jakie posiada :]
Ja mam taką mysz, jestem z niej zadowolony.
http://www.proline.pl/?p=ROCCAT+KONE+PLUS
Romejko nie patrz na DPI, ja mam max 6000 dpi i jak wcześniej napisałeś to prawdziwy aim :D
Miałem mnóstwo myszek drogich i tanich, te zwykłe to siadają po krótkim czasie grania, więc jeżeli chcesz kupić mysz to lepiej wydać więcej grosza, niż później kupować nową.
Z Twojej listy bym wybrał Razer_a, (Razer DeathAdder) fajna mysz pasująca do dłoni...
W moim przypadku, im więcej guzików na myszce tym lepiej (jak już Ci mówiłem na klawiaturze używam tylko chodzenia i kucania) reszta na myszce :D
_________________ max customization by Roccat*
Ostatnio zmieniony przez See yOu 2011-05-13, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
Gram na: FFA Pomógł: 35 razy Wiek: 28 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 3185 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-13, 23:55
Ja polecam Kinzu,za 100zł można wyrwać na allegro,stery ściągasz ze stronki SteelSeries.
Bardzo dobrze współpracuje z podkładką Qck,ślizgacze w dobrej cenie. DPI regulowane w przedziałach:
400,800,1600,3200 Dodatkowo mysz zapamiętuje 3 ustawienia
Report rate 125Hz,500Hz,1000Hz
500 jest optymalne dla działania tej myszki,sensitivity ustawione mam na 1 resztę z ustawień myszy,jednym słowem cena/produkt na dużą 5.
Gram na: 4FUN Pomógł: 80 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Wrz 2010 Posty: 2089 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2011-05-14, 19:09
romejkooo napisał/a:
rzeźnik ona ma 3600 dpi i myślę że rok-dwa wytrzyma spokojnie, nie wiem co ty robisz z tymi myszkami, że wykańczasz je w tak krótkim czasie. Wezmę A4-Tech X-747H czarno-niebieska 3600dpi najbardziej ze względu na cena/funkcje jakie posiada :]
Mówiłem o intelimouse. Co do myszki to w cs ustawisz, a reszta? Myszka przecież nie jest tylko do cs, bo na takie rzeczy to sobie mogą pozwolić jedynie światowej klasy gracze cs.
Bierz kinzu i postaw na jakość. Miałem kinzu, ale była za mała na moją dłoń (bo mam łapę jak yeti stope).
Co do awaryjności deathaddera respawna to chyba czytałeś opinię fanboyów jakichś, bo ja mam takową myszkę już 2 lata i nie miałem z nią problemów najmniejszych.
Typ gry: steam Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 1671 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-14, 23:02
mow odrazu ze chcesz tania myszke w miare dobra. bys uniknal postow z myszami SteelSeries czy Roccat gdzie firma juz mowi sama za siebie. wiec a4tech jest moze wlasnia ta o ktora ci chodzi. chinskie gowno ale tanie i o to ci chodzi. choc ja wolalem kupic sobie Logitecha i tez kosztowal 60zl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum