Newsy
Nasze serwery
87.98.236.14:27015
87.98.236.14:27069
87.98.236.14:27020
188.165.20.207:27030
188.165.20.207:27040
188.165.20.207:27020
188.165.23.220:27015
188.165.20.207:27015
188.165.23.220:27111
188.165.23.220:27000
188.165.197.220:9987

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: unban, ziomix

Autor Wiadomość

ZiomiX
ZiomiX dziffko

Typ gry: steam
Gram na: COD

Wysłany: 2012-01-19, 20:49   Unban ZiomiX

Nick: ZiomiX
Data i godzina bana: 16/17 pm
Dane z konsoli:
[AMXBans] ==========================================
[AMXBans] You are permanently banned.
[AMXBans] Banned Nickname: ZiomiX
[AMXBans] Reason: 'Przeklinanie + Obraza Admina'
[AMXBans] You can complain about your ban @ cs.UMRZYJ.com
[AMXBans] Your SteamID: 'STEAM_0:0:20316554'
[AMXBans] Your IP: '95.171.196.103'
[AMXBans] ==========================================
Kicked : You are BANNED. Check your
Twoje IP / Steam ID 95.171.196.103 / 20316554
Okoliczności zdarzenia: napis na czacie "Lama"
Link do screenow (jeśli zrobiono i maja być spakowane): screenów brak

Parę słów od autora:
Droga administracjo zwracam się do was z prośbą o od banowanie, gdyż admin nie jaki Ranter jest osobą nie nadającą się na pełnione mu stanowisko dał mi bana bez żadnego ostrzeżenia i jeszcze za co za słowo "lama" które nie było bezpośrednio skierowane do nikogo. Dziecko które ma 14/15 lat rządzi się całym serwerem i ocenia wszystkich według jego kaprysu o czym często wspomina na czacie. Prawdę mówiąc na serwerze mało kto za nim przepada.
Proszę o od banowanie mnie, ja postaram się nie używac sformułowania "Lama" a go skarcic
za nie umiejętne posługiwanie się tym przywilejem jakim jest sprawowanie Administracji Serwara.

Pozdrawiam ZiomiX
ps. Fajna siec serwerów.

kaziu93
Kaziu

Typ gry: ns

Wysłany: 2012-01-19, 21:00   

Poczekajmy na wypowiedź Rantera. Powinien wszystko wyjaśnić.

Jeśli zajdzie taka potrzeba to dotrzemy do logów z serwera.

goomis
Baa Dum Tsss

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:00   

Cytat:
Dziecko które ma 14/15 lat rządzi się całym serwerem

Za to juz bys dostal warna za wyzywanie na forum i UB chyba nie dostaniesz !

Cytat:
Prawdę mówiąc na serwerze mało kto za nim przepada

Koles grasz od nie dawana, wiec za przeproszeniem gowno wiesz co sie dzieje na servie !

Ostatnio zmieniony przez goomis 2012-01-19, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:06   

Niestety musze ciebie zawiesc,poniewaz to nie ja dalem tobie bana.
Bana dostales od admina o nicku Labedz Rastaman i moim zdaniem ban jest sluszny. Potrafisz tylko mnie oskarzac o wszystko a jak narazie zadnych dowodow nie widze. Uwazasz siebie za ideal ,ktory nie popelnia zadnego bledu, ale niestety jestes tak inteligenty, ze nie potrafisz sprawdzic w strefie przez kogo zostales zbanowany i cala wine zrzucasz na mnie. W takich sytuacjach czasami nawet chce mi sie smiac. Pozatym nie nazywaj mnie dzieckiem i nie wytykaj mi mojego wieku prosto w oczy, poniewaz drugiej osobie orobi sie naprawde przykro. Wiec nastepnym razem nie obarczaj mnie swoimi spostrzeżeniami, tylko dokladnie ocen sytuacje, zobacz kto Ciebie zbanowal i napisz odwolanie wedlug wzoru. Poczekamy na wypowiedz Labedzia, poniewaz to om powinien nam wszystko wytlumaczyc. Jednak uwazam ze Labedz podjal sluszna decyzje banujac ciebie permamentie.
p.s Dziekuje za kolejna chwile w moim zyciu, podczas ktorej moglem sie posmiac.

Zdzislaw
[TABASKO]_Zdzislaw

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:13   

Zwracam się z uprzejmą prośbą o trochę bardziej wyrozumiałości. Dzisiaj sprawdzałem ranking ,i napisałem "ale bot" (myśląc o sobie ,pisząc żartobliwie) więc dostałem kicka za obrazę. Ludzie błagam was nie bądźcie tacy surowi ,bo za niedługo za wypowiedź na admina będzie leciał perm.

Po 2 tak "przestrzegają" regulaminu ,a dzisiaj (właśnie chyba RANTER) dał kicka kolesiowi "NIE BLOCZ MNIE". Czy to nie jest nadużywanie admina?!

Ro^yi/KieLbOsL
RoJi [ ITS SOO PRO ]

Wysłany: 2012-01-19, 21:15   

Kod:
Dziecko które ma 14/15 lat rządzi się całym serwerem

rzadzi sie calym serwerem na tym polega jego rola " Admina" .

Kod:

Masz 16 lat i piszesz dziecko. Uwazasz sie za doroslego ?

Ps: Zdzisiu ... czemu tylko ranter , to ja go kicklem blokowal dojscie do hostow jesli dobrze pamietam .

Ostatnio zmieniony przez Ro^yi/KieLbOsL 2012-01-19, 21:18, w całości zmieniany 2 razy  

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:22   

Zdzislaw wszystko najlepiej zrzucic na nowego admina? Ja akurat z tym kickiem nie mialem nic wspolnego, tylko Ry^yi. Tak jak juz wyzej napisal blokowal dojscie do hostow na mapie cs_rio i dostal kicka i to juz uwazasz za tak wielka zbrodnie... Wiec uprzejmnie prosze nie rzucac takich obelg w moim imieniu o naduzywaniu admina, tak jak ziomix rozpoczynajac ten temat. Dziekuje.

kaziu93
Kaziu

Wysłany: 2012-01-19, 21:22   

To w takim razie poczekajmy na Łabędzia...

P.S. Jeśli macie zastrzeżenia do pracy adminów- proszę pisać w działach "Skargi" wasze uwagi. Na pewno jakoś rozwiążemy problem. Admin też człowiek - czasem się myli i nie potrafi przewidzieć do kogo była skierowana dana obelga. A kick to jeszcze nie taka poważna sprawa.

Metrowy

Wysłany: 2012-01-19, 21:23   

Tu tu ruu... Pan Metrowy się wtrąci jak może :d
Piszę w tym momencie z całym szacunkiem (aż mnie to boli) ale szanowny administrator Ranter moim zdaniem nadużywa admina (sam tego doświadczyłem). Administrator powinien być wyrozumiały i uczciwy czego niektórym osobą brakuje.
Administracja podchodzi zbyt pochopnie do niektórych przypadków (w tym moim :c ,patrz mój post o unban).
Szanownych panów z "wyższych sfer" prosił bym najpierw o upomnienie gracza a jak to nie podziała to o należytą karę.
Moim zdaniem Pan ZiomiX nie zawinił na tyle aby dostać perma (nawet najspokojniejszym puszczają nerwy) :)

Furmanek

Wysłany: 2012-01-19, 21:24   

kurna opamiętajcie sie!
1) Admin nie jest po to żeby się rządzić serwerem! Admin jest po to by pilnować na nim porządku, pomagać innym jeszcze bardziej niż będąc zwykłym gracze! Nie rozumiem wypowiedzi poprzednika " Admin do rządzenia " Równie dobrze mogę napisać: " Gracz plebs " ( Bez urazy dla graczy oczywiście )

2) Regulamin, racja, zbytnio surowy, ale spokojnie, admin też gracz i zrozumie wszystko. No może są jakieś wyjątki...

3) Dział skargi, zapraszam. Pisać tam ile chcecie jeśli macie jakieś wątpliwości co do admina.

4!!! Najważniejsze! Proponuje przyjąć odwołanie bo to lekka przesada że Admin daje perma za to że ktoś go LAMA przezwał, a jeśli to zostało z kontekstu wyciągnięte to perm jest zdecydowanie przesadną karą.

Zastanówcie się co robicie, ADMIN nie służy do pokazania kto ma władze, komu gracze mają się podporządkować, Admin ma pomagać, a nie karać za byle gówno, za przeproszeniem.

Zdzislaw
[TABASKO]_Zdzislaw

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:26   

Sory za oskarżenie ,ale niestety nie widać kto daje kicka :) A na servie byłeś więc zgadywałem. Ale dalej uważam ,ze to było nadużycie ,bo za blokowanie nie ma kary...

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:31   

Furmanek spokojnie, poczekajmy na wypowiedz Labedzia, wtedy wszystkiego sie napewno dowiemy.
Regulamin jest troche za surowy, ale takim sposobem napewno tego nie zlagodzimy.

Metrowy nie tylko ode mnie dostales bana za obraze, w najblizszej przyszlosci rowniez, jezeli taka sama sytuacja pojawia sie ktorys raz z kolei musi w tym cos byc ; )

Zdzislaw
[TABASKO]_Zdzislaw

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:34   

Może coś jakiś protest zorganizować? :D Tzn może zrobić jaką ankietę czy coś ,bo ten regulamin trzeba troszkę złagodzić.
Ostatnio zmieniony przez Zdzislaw 2012-01-19, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  

ZiomiX
ZiomiX dziffko

Wysłany: 2012-01-19, 21:35   

Dobra ranter w takim razie zwracam honor. Tyle, że Łabędź twierdził, że za takie coś daje kicki....

tak na marginesie to admin jest dla graczy nie gracze dla admina.

Furmanek

Wysłany: 2012-01-19, 21:36   

Ziomix, spokojnie. Powinien być UB bo wydaje mi się że to lekka przesada, ale czekamy na Łabędzie

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:40   

Tak, wiekszosc banow powinna byc poprzedzana kickiem. Jednak za przeklinanie jest ban na jedna godzine, a pozniej na tydzien. Dodatkowo jezeli podczas wypowiedzi zawierajacej wulgaryzm znajdzie sie obraza w kierunku admina, lub napisana ponizej admin ma prawo dac nawet perma, z tej perspektywy i w tym czasie ban jest jak najbardziej sluszny, aczkolwiek musimy poczekac, tak jak pisalem wyzej na wypowiedz admina banujacego.
Z tak pozatym Ziomix liczylem na przeprosiny w moim kierunku, ale to juz twoja wola.

Zdzislaw
[TABASKO]_Zdzislaw

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:43   

Słuszny taak ,ale na 10h ,a nie perm...

Jeśli ban za "LAMO" (perm) jest według cb słuszny to powodzenia...

A pozatym sam napisałeś:

ranter3 napisał/a:
Dodatkowo jezeli podczas wypowiedzi zawierajacej wulgaryzm znajdzie sie obraza w kierunku admina, lub napisana ponizej admin ma prawo dac nawet perma

JA tu wulgaryzmu nie widzę.

Metrowy

Wysłany: 2012-01-19, 21:45   

Ranter ale nie wydaje ci się, że to przesada dostać bana na 7dni za słowo "lama" (w moim przypadku).
To nawet nie jest przekleństwo albo obraza.
A tak jak pisałem wcześniej gracz najpierw moim zdaniem powinien dostać kicka z odpowiednim "reasonem" a jak sytuacja się powtórzy to należycie go ukarać.

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:48   

Ja w swojej wypowiedzi chcialem pokazac typowy przyklad, a nie zamieszczac w nim uzyte wulgaryzmy.
Nie chce mi sie juz kolejny raz pisac, niech Labedz sie wypowie wtedy wszystkio sie wyjasni, albo sprawdzic logi. Nie wiadomo czy zostalo uzyte slowo "lama", aczkolwiek taka wypowiedz skierowana bezposrednio tez potrafi urazic...

Furmanek

Wysłany: 2012-01-19, 21:50   

Co tutaj się dzieje! Ja tutaj ludzi nie poznaje! Za przeproszeniem weźcie się troszkę ogarnijcie co po niektórzy... Pozwolę sobie arrunio zacytować " władza niektórym do głów uderza " Rozumiem BAN na tydzień ( góra ) za takie coś, ale perm? Przeeesaadaaa...

Mam nadzieje że po prostu łabędziowi się klawisze pomyliły i przez przypadek kliknął perma...

Liczę na jakieś wyjaśnienia co do tej sprawy bo mnie bardzo zainteresowała gdyż taka sytuacja chyba nie powinna mieć miejsca...

ranter3
ranter3

Wysłany: 2012-01-19, 21:52   

Metrowy moze przesadzilem przyznam, poniewaz nie dalem kicka, Jednak niedawno wygasl tobie ban za obraze innego admina i powinienes to jeszcze zachowac w sobie jako upomnienie.

Zdzislaw
[TABASKO]_Zdzislaw

Ostrzeżeń:
 1/3/4

Wysłany: 2012-01-19, 21:56   

Dobra ,pora zakaczyć ten temat ,bo robi sie spam ,a niektórzy i tak nie wyciągają wniosków. Prawda jest taka ,ze admini są "nietykalni". Napiszesz cos na nich odrazu wyciągają wnioski ,bo gdzież nie wolno nic złego powiedzieć na admina. Proponuję troche dystansu niektórym adminą do siebie ,bo zachowujecie się jak jakieś "damy z dworu".

luis

Wysłany: 2012-01-19, 21:58   

Pisałem już do was na gg i steam żebyście łagodnieli. ale widzę ,że co niektórzy moją prośbę totalnie olali lub nawet jej nie odczytali. g... mnie to obchodzi.
póki co jestem na urlopie. ale jak nic nie zmienicie w swoim zachowaniu, po prostu zrobię czystkę wśród was i tyle.
adminie, jeśli nie życzysz sobie tekstów "lama" do twojej osoby napisz mu to na admin say'u, nie pomogło? kick. jeżeli się powtarza ban na 24h. może wtedy dotrze, że nie chcesz aby tak do Ciebie mówiono.

Furmanek napisał/a:
Mam nadzieje że po prostu łabędziowi się klawisze pomyliły i przez przypadek kliknął perma..

innego wytłumaczenia nie ma.
Dajcie mu unbana. Ktokolwiek, kto ma dostęp do strefy!

— Winston Churchill
o Polakach walczących w Bitwie o Anglię w 1940 roku

"Zdrowie! Ile Cię cenić trzeba ten tylko się dowie kto zamawiał pogotowie"
Ostatnio zmieniony przez luis 2012-01-19, 21:59, w całości zmieniany 1 raz  

Metrowy

Wysłany: 2012-01-19, 22:02   

Ranter nie oglądałem kto mi dawał bany ale za pierwszym razem kiedy napisałem to epickie słowo "lama" dostałem bana na 7dni pomyślałem dobra poczekam a za drugim razem za to samo słowo znowu dostałem bana na 7dni i powiedziałem tak nie może być. Tak wiec napisałem posta o unbana gdzie wyrozumiały Pan Admin zdjął ze mnie ów kare.
Nie ważne czy ktoś miał bana kiedyś za coś tylko za każda nową sprawę powinno na początek dawać kicka.
Administracja nie powinna uważać się za boga serwera tylko upominać graczy którzy przeszkadzają w spokojnej grze.

Furmanek

Wysłany: 2012-01-19, 22:04   

UB, wracaj do gry i przepraszam że musiałeś tyle wycierpieć

Mam nadzieje że ta sytuacja się nie powtórzy więcej bo to bezsens...

Temat do zamknięcia, nie robić spamu.

Szeryf!
Pilnuje porządku

Zamknięty: 2012-01-19, 22:07

Ten temat został zamknięty przez: arr1

Powód zamknięcia: ub

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi