Typ gry: steam
Gram na: COD
Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2012 Posty: 2 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 2012-01-19, 20:49 Unban ZiomiX
Nick: ZiomiX
Data i godzina bana: 16/17 pm
Dane z konsoli:
[AMXBans] ==========================================
[AMXBans] You are permanently banned.
[AMXBans] Banned Nickname: ZiomiX
[AMXBans] Reason: 'Przeklinanie + Obraza Admina'
[AMXBans] You can complain about your ban @ cs.UMRZYJ.com
[AMXBans] Your SteamID: 'STEAM_0:0:20316554'
[AMXBans] Your IP: '95.171.196.103'
[AMXBans] ==========================================
Kicked : You are BANNED. Check your
Twoje IP / Steam ID 95.171.196.103 / 20316554
Okoliczności zdarzenia: napis na czacie "Lama"
Link do screenow (jeśli zrobiono i maja być spakowane): screenów brak
Parę słów od autora:
Droga administracjo zwracam się do was z prośbą o od banowanie, gdyż admin nie jaki Ranter jest osobą nie nadającą się na pełnione mu stanowisko dał mi bana bez żadnego ostrzeżenia i jeszcze za co za słowo "lama" które nie było bezpośrednio skierowane do nikogo. Dziecko które ma 14/15 lat rządzi się całym serwerem i ocenia wszystkich według jego kaprysu o czym często wspomina na czacie. Prawdę mówiąc na serwerze mało kto za nim przepada.
Proszę o od banowanie mnie, ja postaram się nie używac sformułowania "Lama" a go skarcic
za nie umiejętne posługiwanie się tym przywilejem jakim jest sprawowanie Administracji Serwara.
Niestety musze ciebie zawiesc,poniewaz to nie ja dalem tobie bana.
Bana dostales od admina o nicku Labedz Rastaman i moim zdaniem ban jest sluszny. Potrafisz tylko mnie oskarzac o wszystko a jak narazie zadnych dowodow nie widze. Uwazasz siebie za ideal ,ktory nie popelnia zadnego bledu, ale niestety jestes tak inteligenty, ze nie potrafisz sprawdzic w strefie przez kogo zostales zbanowany i cala wine zrzucasz na mnie. W takich sytuacjach czasami nawet chce mi sie smiac. Pozatym nie nazywaj mnie dzieckiem i nie wytykaj mi mojego wieku prosto w oczy, poniewaz drugiej osobie orobi sie naprawde przykro. Wiec nastepnym razem nie obarczaj mnie swoimi spostrzeżeniami, tylko dokladnie ocen sytuacje, zobacz kto Ciebie zbanowal i napisz odwolanie wedlug wzoru. Poczekamy na wypowiedz Labedzia, poniewaz to om powinien nam wszystko wytlumaczyc. Jednak uwazam ze Labedz podjal sluszna decyzje banujac ciebie permamentie.
p.s Dziekuje za kolejna chwile w moim zyciu, podczas ktorej moglem sie posmiac.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o trochę bardziej wyrozumiałości. Dzisiaj sprawdzałem ranking ,i napisałem "ale bot" (myśląc o sobie ,pisząc żartobliwie) więc dostałem kicka za obrazę. Ludzie błagam was nie bądźcie tacy surowi ,bo za niedługo za wypowiedź na admina będzie leciał perm.
Po 2 tak "przestrzegają" regulaminu ,a dzisiaj (właśnie chyba RANTER) dał kicka kolesiowi "NIE BLOCZ MNIE". Czy to nie jest nadużywanie admina?!
Zdzislaw wszystko najlepiej zrzucic na nowego admina? Ja akurat z tym kickiem nie mialem nic wspolnego, tylko Ry^yi. Tak jak juz wyzej napisal blokowal dojscie do hostow na mapie cs_rio i dostal kicka i to juz uwazasz za tak wielka zbrodnie... Wiec uprzejmnie prosze nie rzucac takich obelg w moim imieniu o naduzywaniu admina, tak jak ziomix rozpoczynajac ten temat. Dziekuje.
P.S. Jeśli macie zastrzeżenia do pracy adminów- proszę pisać w działach "Skargi" wasze uwagi. Na pewno jakoś rozwiążemy problem. Admin też człowiek - czasem się myli i nie potrafi przewidzieć do kogo była skierowana dana obelga. A kick to jeszcze nie taka poważna sprawa.
Wiek: 16 Dołączył: 17 Sty 2012 Posty: 4 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 2012-01-19, 21:23
Tu tu ruu... Pan Metrowy się wtrąci jak może :d
Piszę w tym momencie z całym szacunkiem (aż mnie to boli) ale szanowny administrator Ranter moim zdaniem nadużywa admina (sam tego doświadczyłem). Administrator powinien być wyrozumiały i uczciwy czego niektórym osobą brakuje.
Administracja podchodzi zbyt pochopnie do niektórych przypadków (w tym moim :c ,patrz mój post o unban).
Szanownych panów z "wyższych sfer" prosił bym najpierw o upomnienie gracza a jak to nie podziała to o należytą karę.
Moim zdaniem Pan ZiomiX nie zawinił na tyle aby dostać perma (nawet najspokojniejszym puszczają nerwy) :)
Typ gry: ns
Wysłany: 2012-01-19, 21:24
kurna opamiętajcie sie!
1) Admin nie jest po to żeby się rządzić serwerem! Admin jest po to by pilnować na nim porządku, pomagać innym jeszcze bardziej niż będąc zwykłym gracze! Nie rozumiem wypowiedzi poprzednika " Admin do rządzenia " Równie dobrze mogę napisać: " Gracz plebs " ( Bez urazy dla graczy oczywiście )
2) Regulamin, racja, zbytnio surowy, ale spokojnie, admin też gracz i zrozumie wszystko. No może są jakieś wyjątki...
3) Dział skargi, zapraszam. Pisać tam ile chcecie jeśli macie jakieś wątpliwości co do admina.
4!!! Najważniejsze! Proponuje przyjąć odwołanie bo to lekka przesada że Admin daje perma za to że ktoś go LAMA przezwał, a jeśli to zostało z kontekstu wyciągnięte to perm jest zdecydowanie przesadną karą.
Zastanówcie się co robicie, ADMIN nie służy do pokazania kto ma władze, komu gracze mają się podporządkować, Admin ma pomagać, a nie karać za byle gówno, za przeproszeniem.
Sory za oskarżenie ,ale niestety nie widać kto daje kicka :) A na servie byłeś więc zgadywałem. Ale dalej uważam ,ze to było nadużycie ,bo za blokowanie nie ma kary...
Furmanek spokojnie, poczekajmy na wypowiedz Labedzia, wtedy wszystkiego sie napewno dowiemy.
Regulamin jest troche za surowy, ale takim sposobem napewno tego nie zlagodzimy.
Metrowy nie tylko ode mnie dostales bana za obraze, w najblizszej przyszlosci rowniez, jezeli taka sama sytuacja pojawia sie ktorys raz z kolei musi w tym cos byc ; )
Tak, wiekszosc banow powinna byc poprzedzana kickiem. Jednak za przeklinanie jest ban na jedna godzine, a pozniej na tydzien. Dodatkowo jezeli podczas wypowiedzi zawierajacej wulgaryzm znajdzie sie obraza w kierunku admina, lub napisana ponizej admin ma prawo dac nawet perma, z tej perspektywy i w tym czasie ban jest jak najbardziej sluszny, aczkolwiek musimy poczekac, tak jak pisalem wyzej na wypowiedz admina banujacego.
Z tak pozatym Ziomix liczylem na przeprosiny w moim kierunku, ale to juz twoja wola.
Wysłany: 2012-01-19, 21:45
Ranter ale nie wydaje ci się, że to przesada dostać bana na 7dni za słowo "lama" (w moim przypadku).
To nawet nie jest przekleństwo albo obraza.
A tak jak pisałem wcześniej gracz najpierw moim zdaniem powinien dostać kicka z odpowiednim "reasonem" a jak sytuacja się powtórzy to należycie go ukarać.
Ja w swojej wypowiedzi chcialem pokazac typowy przyklad, a nie zamieszczac w nim uzyte wulgaryzmy.
Nie chce mi sie juz kolejny raz pisac, niech Labedz sie wypowie wtedy wszystkio sie wyjasni, albo sprawdzic logi. Nie wiadomo czy zostalo uzyte slowo "lama", aczkolwiek taka wypowiedz skierowana bezposrednio tez potrafi urazic...
Typ gry: ns
Wysłany: 2012-01-19, 21:50
Co tutaj się dzieje! Ja tutaj ludzi nie poznaje! Za przeproszeniem weźcie się troszkę ogarnijcie co po niektórzy... Pozwolę sobie arrunio zacytować " władza niektórym do głów uderza " Rozumiem BAN na tydzień ( góra ) za takie coś, ale perm? Przeeesaadaaa...
Mam nadzieje że po prostu łabędziowi się klawisze pomyliły i przez przypadek kliknął perma...
Liczę na jakieś wyjaśnienia co do tej sprawy bo mnie bardzo zainteresowała gdyż taka sytuacja chyba nie powinna mieć miejsca...
Metrowy moze przesadzilem przyznam, poniewaz nie dalem kicka, Jednak niedawno wygasl tobie ban za obraze innego admina i powinienes to jeszcze zachowac w sobie jako upomnienie.
Dobra ,pora zakaczyć ten temat ,bo robi sie spam ,a niektórzy i tak nie wyciągają wniosków. Prawda jest taka ,ze admini są "nietykalni". Napiszesz cos na nich odrazu wyciągają wnioski ,bo gdzież nie wolno nic złego powiedzieć na admina. Proponuję troche dystansu niektórym adminą do siebie ,bo zachowujecie się jak jakieś "damy z dworu".
Pisałem już do was na gg i steam żebyście łagodnieli. ale widzę ,że co niektórzy moją prośbę totalnie olali lub nawet jej nie odczytali. g... mnie to obchodzi.
póki co jestem na urlopie. ale jak nic nie zmienicie w swoim zachowaniu, po prostu zrobię czystkę wśród was i tyle.
adminie, jeśli nie życzysz sobie tekstów "lama" do twojej osoby napisz mu to na admin say'u, nie pomogło? kick. jeżeli się powtarza ban na 24h. może wtedy dotrze, że nie chcesz aby tak do Ciebie mówiono.
Furmanek napisał/a:
Mam nadzieje że po prostu łabędziowi się klawisze pomyliły i przez przypadek kliknął perma..
innego wytłumaczenia nie ma.
Dajcie mu unbana. Ktokolwiek, kto ma dostęp do strefy!
_________________ Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.
— Winston Churchill
o Polakach walczących w Bitwie o Anglię w 1940 roku
"Zdrowie! Ile Cię cenić trzeba ten tylko się dowie kto zamawiał pogotowie"
Ostatnio zmieniony przez luis 2012-01-19, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-01-19, 22:02
Ranter nie oglądałem kto mi dawał bany ale za pierwszym razem kiedy napisałem to epickie słowo "lama" dostałem bana na 7dni pomyślałem dobra poczekam a za drugim razem za to samo słowo znowu dostałem bana na 7dni i powiedziałem tak nie może być. Tak wiec napisałem posta o unbana gdzie wyrozumiały Pan Admin zdjął ze mnie ów kare.
Nie ważne czy ktoś miał bana kiedyś za coś tylko za każda nową sprawę powinno na początek dawać kicka.
Administracja nie powinna uważać się za boga serwera tylko upominać graczy którzy przeszkadzają w spokojnej grze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum